A mézről

 

A méz ősi élelmiszerünk és valójában a legrégebbi természetes gyógyhatású finomságaink egyike. Olyan, szervezetünk számára nélkülözhetetlen nyomelemek, aminosavak, vitaminok, enzimek találhatóak meg benne, amelyek támogatják egészséges életmódunkat, sejtanyagcsere katalizátorként elősegítik a testünkben végbemenő vegyi átalakulásokat!.

 

Sokan nem tudjuk, hogy a mézben lévő szőlőcukor (glukóz), szervezetünk számára a legfontosabb és legelőnyösebb cukorféleség, olyan, mely csak a gyümölcsökben és a mézben fordul elő szabadon, amely molekulaszerkezetének minden átalakítása nélkül beépíthető szervezetünkbe, nem utolsó sorban pedig tudni érdemes, nem rakodik le zsírként, hiszen a gyümölcscukor májunkban glikogénné alakul, a szőlőcukrot izmaink elégetik, a tejcukrot pedig a bél mikroorganizmusai hasznosítják.

 

 

Általános, jótékony hatásai:

Nem titok, és mindenki által ismert tény a méz gyógyító ereje, és az a számtalan előnyös tulajdonság, mely jótékonyan hat testünkre:
                * rendkívül fontos fertőtlenítő, baktériumölő hatása! Számos veszedelmes baktériumra megsemmisítőleg hat. Sebek, gyulladások gyógyításakor tapasztalt baktériumölő hatása már ősidők óta ismert
                * a gyenge szervezetűeknek, időseknek nagyon könnyen emészthető, könnyen hasznosítható
                * a mézet propolisszal, virágporral kiegészítve egy-egy átfutó betegség gyógyulási idejét töredékére csökkenhetjük
                * a méz gyors felszívódását kihasználva a fáradtságot érző, akár súlyos betegeknek, valamint dohányosoknak frissességet, energiát ad fél órán belül
                * a fekvőbetegeknek, műtét után levőknek a méz nemcsak erőt ad, de az emésztést is elősegíti természetes úton, baktériumölő, gyulladáscsökkentő hatása miatt a méz a megfázásos, légúti megbetegedéseket máshoz nem hasonlítható módon kúrálja
                * mézzel regenerálhatjuk a májat, mézet fogyasztva erősíthető testünkben a méregtelenítés, a szívet és vérkeringést - alkoholbetegeknek, leszokóban levőknek is ajánlott
                * természetes módon csillapítja a fájdalmat
                * védi a húgyhólyagot, vesét, hasnyálmirigyet
                * javasolják gyomorfájás ellen

 

 

Hogyan használjuk?

A méz naponta fogyasztva a leghatékonyabb. Növeli ellenálló képességünket, erősíti szervezetünket. Betegség kezelésére önmagában nem elég, de bizonyítottan hasznos kiegészítő.

A méz előnyösen kombinálható élelmiszerekkel; bármilyen italban kiválóan helyettesíti a cukrot; a mézes sütemény sokkal tovább puha marad, mint a cukros.

Mennyi mézet fogyasszunk?

Erről megoszlanak a vélemények. Napi rendszerességgel 2-3 evőkanál méz mindenképpen ajánlott a test karbantartásához. Betegség esetén ennek többszöröse, ami a fekvőbetegnek kötelező több liter teában úgyis benne van. 

 

A mi felhasználóink

Itt tudja jellemezni az Ön számára tipikus felhasználót, és hogy miért fontos ez a projekt számukra. Érdemes motiválni a látogatóit, hogy visszatérjenek a honlapjához.